Foto: Andreas Ulvo
11.06.2015

Tora Augestad - kabaretdronning & operadiva

For noen uker siden var vi så heldige å få en spennende forespørsel fra norges ukronede kabaretdronning, Tora Augestad.

Hun er nominert til den prestisjefylte Nordisk råds musikkpris 2015 og ønsket å lage en presentasjonsfolder. I tett samarbeid med Tora laget vi en delikat trykksak som presenterer henne og hennes sang- og skuespillerprestasjoner. Vi ønsker Tora masse lykke til! Utdelingen er i Reykjavík 27. oktober.

Tora Augestad er en av de mest allsidige sangerne i sin generasjon. Utdannet sanger, kordirigent og musikkpedagog med mastergrad i utøving fra Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun arbeider som konsertsanger og skuespiller over hele Europa og synger både barokkmusikk og kabaret, moderne musikk og jazz. Sang tidligere i Det Norske Solistkor, Pitsj og Karuzela.

I Norge har hun blant annet vært solist med Oslo Filharmoniske orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Kristiansand Symfoniorkester, Cikada, Bit 20, Oslo Sinfonietta, Luftforsvarets Musikkkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps, Sjøforsvarets Musikkorps og Trondheim Symfoniorkester. Hun har urframført en rekke verk og operaer skrevet til henne og arbeider blant annet med to av Europas fremste ensembler for moderne musikk; Klangforum Wien og Ensemble Modern.